Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 180 g Noorse witte heilbot
Zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Voor de marinade:
2 el verse fijngesneden rozemarijn
2 dl olijfolie
peper uit de molen
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met vers gemalen peper.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Wrijf het oliemengsel goed over de vis en laat ze daarna minimaal 2 – 3 uur
marineren.
- Dep de vis een beetje droog (de kruiden moeten blijven zitten) en grill de vis
4 – 6 minuten aan elke kant.
- Laat de vis niet aanbranden.
- Smeer tijdens het grillen eventueel nog wat extra olie op de vis.
Tip: Eet er couscous bij en gegrilde groenten
zoals courgette of tomaten en aubergine.
Ook een ‘salsa verde’ is er lekker bij
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gamba's op een bedje van groenten
Kruidige heilbot
Gepocheerde zalm
Zalmmoot en papillotte II
Mosselen met tomaten-knoflooksaus